Sammanfattning natt

2018-01-01 09:40:00

På polisens webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre.

Trots hög orderingång angående bland annat slagsmål och rattfyllor kan nyårsnatten sammanfattas som lugn i Gävleborgs län.

Nedan är ett urval av nyårsnattens händelser i Gävleborg.

Kl 22:24 Ungdomar skjuter raketer mot ett hus på Brynäs i Gävle.

Kl 22:36 Ungdomar skjuter raketer mot fönster och hus på Gärdet i Bollnäs.

Kl 00:05 I området mellan Rådhustorget och Slottstorget i Gävle omhändertas 5 personer enligt LOB strax efter tolvslaget.

Kl 00:06 Föraren till en personbil kör ner i diket efter att ha kört sönder en lyktstolpe i Ljusne. Föraren misstänks för rattfylleri.

Kl 00:13 Misstänkt grov misshandel i Bollnäs där en man blöder kraftigt efter att ha fått en flaska i huvudet. Ambulans för mannen till sjukhus.

Kl 00:50 Ungdomar kastar smällare mot balkonger på Andersberg i Gävle.

Kl 01:03 En personbil stoppas och kontrolleras i Ljusdal på Paviljongvägen. Föraren uppvisar tecken på att vara påverkad och blir misstänkt för drograttfylleri. Vid husrannsakan i bilen påträffas stora mängder cigarretter som misstänks vara smuggelgods. Föraren misstänks också för köra s k svarttaxi. 

Kl 01:11 Fyra personer bryter sig in i container i Barrsätra i Sandviken. Containern har varit försäljningsplats för fyrverkerier men vid inbrottet är den tom bortsett från kartonger utan innehåll.

Kl 01:45 Två män blir överfallna bakifrån av två andra män på Norra Skeppsbron i Gävle. I samband med överfallet stjäl gärningsmännen en telefon. Händelsen rubriceras som rån, försök till rån och misshandel.

Kl 02:33 Ungdomar smäller smällare och skjuter raketer i ett trapphus på Norra Köpmangatan i Gävle.

Kl 07:36 Fönsterrutorna har krossats till ett solarium i Hudiksvall. Det är oklart om det rör sig om något stulits.

Se händelsen på polisen.se